Kräft-tacos!

DSC02581

Jag är egentligen inte sådär jätteförtjust i kräftor och räkor i lag. Men jag såg det som en utmaning att försöka göra goda recept med de som huvudingrediens. Och på vägen upptäckte jag att de faktiskt är rätt goda om man använder de på rätt sätt!

Den här röran äter vi då och då som variation till vanliga tacos eller på rostat bröd. Man kan ha lite guacamole eller salsa till. Prova dig fram! 🙂

Tidsåtgång: ca 30 minuter

3-4 personer

  • 1 dl bulgur
  • 2 dl lättsaltat vatten
  • 60 g ärtor, djupfrysta
  • 1 avocado, finhackad
  • 1/2 rödlök, finhackad
  • 170 g kräftstjärtar
  • färsk dill
  • pepparrot
  • 2 dl gräddfil (ev något mer om man vill ha lösare konsistens på röran)
  • saft från lime eller citron
  • salt och peppar
  • några salladsblad
  • tacoskal av valfri sort
  • caviar

Koka 1 dl bulgur i 2 dl vatten enl. anvisning på förpackningen.
Rör i frysta ärtor och låt blandningen svalna.

Krama ur vattnet ur kräftstjärtarna och hacka grovt. Lägg i en bunke tillsammans med finhackad dill, riven pepparrot (efter smak) och gräddfil. Häll i bulgur och blanda. Smaka av med salt, peppar och saft från lime/citron.

Bygg ihop tacon med salladsblad och kräftröra. Toppa med finhackad avocado och rödlök, samt en liten sked caviar.

Servera! 🙂

DSC02578

Lämna en kommentar