Lyxig kantarellsoppa

DSC01539

Jag kan inte få nog av kantareller! Kan man någonsin få det?! Det finns så mycket gott man kan göra med de, och här kommer ett förslag av många; kantarellsoppa! Jag kallar den för lyxig då den innehåller tryffelolja som en liten extra smakförhöjare. 🙂

Smaklig måltid!

Det blir ca 4-5 förrätter eller 2-3 huvudrätter

Tidsåtgång: 30-40 minuter

  • 500 g kantareller + ev några till dekorering
  • 2 schalottenlökar
  • färsk riven muskot
  • 3 dl vatten
  • 2 dl vispgrädde
  • några droppar vitvinsvinäger
  • en liten klick honung
  • några droppar vit tryffelolja (Obs! var försiktigt så att du inte överdoserar! Smaka av och ta i mer om du vill)
  • smör till stekning

Hacka kantarellerna och ställ åt sidan. Spara några hela till garnering.

Finhacka löken och stek mjuk i lite smör i en kastrull. När den börjar mjukna häll i hackad svamp, salt och peppar och fräs ihop på medelvärme tills svampen är helt mjuk.

Häll i vatten och låt koka några minuter. Stavmixa till en slät soppa och häll sedan i grädden. Låt koka ihop ca 10 minuter.

Riv i muskot och smaka av med vinäger, honung, tryffelolja och ev lite mer vatten eller vispgrädde om du vill ha lite mer flytande konsistens.

Låt sjuda på svag värme medan du steker kantarellerna till garnering (valfritt).

Servera varm med en bit bröd till!

DSC01537

Lämna en kommentar