Brasiliansk mousse de Maracuja (passionsfruktsmousse)

DSC01032

För oss som älskar passionsfrukt är detta rena himmelriket! En lenare, krämigare mousse får man leta efter. Och dessutom superenkelt att göra!

Den här desserten serveras överallt i Brasilien, och är i det närmaste landets nationaldessert.

Recepten kan variera lite och moussen görs egentligen med något som heter crème de leite (en form av mjölkkräm). Denna produkt kan dock vara svår att få tag på här i Sverige så jag har ersatt den med vanlig vispgrädde.

Moussen håller någon dag övertäckt med plastfolie i kylskåp. Men helst ska den ätas samma dag den görs.

Mums! 😀

Tidsåtgång: 20 minuter + tid för kylning minst 2 timmar

8 portioner

  • 155 g urgröpt passionsfrukt (ca 9-10 frukter)
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1-2 nypor salt
  • 2 tsk saft från citron (ca 1/2 st)
  • 1 burk (ca 400 g) sötad kondenserad mjölk
  • 2-3 passionsfrukter för dekoration

Dela passionsfrukterna och gröp ur innehållet med en tesked.

Sila frukten genom finmaskig sil, pressa försiktigt med slickepott på kärnorna för att få loss fruktköttet (skrapa under silen också).

Rör ner kondenserad mjölk i passionsfrukten. Häll i 1-2 nypor salt, vaniljsocker och citronsaft. Blanda noga.

Vispa grädden hårt. Häll 1/3 av grädden över passionsfrukten. Rör försiktigt med slickepott. Häll sedan blandningen över resterande vispad grädde och blanda försiktigt utan att slå ur luften ur grädden. Blanda noga så att det inte finns vita strimmor av grädde kvar.

Häll i 8 st portionsglas, täck med plastfolie och ställ i kylskåp, minst 2-3 timmar.

Dekorera med passionsfrukt precis innan servering! 🙂

DSC01028DSC01034

 

Lämna en kommentar