Kanelpannacotta med äpple och hasselnötter

DSC00594

Pannacotta är ju bara helt fantastiskt gott! Len, krämig och man kan variera den i oändlighet.

Häromdagen blev jag sugen på kanel och detta är resultatet av impulsen. Jag personligen älskar den, hoppas att ni ska göra detsamma! 😀

5 portioner

Kanelpannacotta:

  • 6 dl grädde
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 vaniljstång
  • 25 g hela kanelstänger (ca 2 st rätt långa)
  • 3 gelatinblad (använd 4 blad om du vill gjuta pannacottan i silikonformar)

Garnering:

  • 1 äpple
  • några hasselnötter (det behövs inte mer än ett par-tre stycken per dessert, de ska mest bara ge lite krisp och tuggmotstånd)

Skrapa ur vaniljstången och lägg stång och frön i en tjockbottnad kastrull tillsammans med socker, grädde och kanelstänger. Koka upp och drag bort från värmen.
Låt stå och dra ca 15 minuter.

Blötlägg gelatinet i kallt vatten minst 10 minuter.

Sila pannacottan och lägg i ukramade gelatinblad medan pannacottan fortfarande är varm. Rör runt så att bladen smälter och häll sedan blandningen i 5 portionsglas. Vänta tills de svalnat och ställ sedan i kylskåp täckta med plastfolie.
Låt stå 2-3 timmar eller tills de stelnat.

Rosta hasselnötterna i torr stekpanna. Lägg de på en handduk och gnid nötterna så att det mesta av skalen ramlar av. Låt svalna.

Precis innan servering: skala äpplet och hacka smått eller skiva i tunna skivor. Lägg dessa på pannacottan och garnera med grovt hackade rostade hasselnötter.

Servera! 🙂

DSC00606DSC00612

Lämna en kommentar