Italiensk Cannelini-bönsoppa

IMG_2873

Några i min familj (utan att nämna några namn ;)) har blivit galet förtjusta i den här italienska bönsoppan! Och det kanske inte är så konstigt då den är nyttig, smakar gott och går snabbt att göra!

Ursprungsreceptet hittar ni här zeta.nu, jag bara gjorde om den lite. 🙂 Smaklig måltid!

Tidsåtgång: 30 minuter

3-4 portioner

  • 2 dl vatten
  • 2 1/2 – 3 dl mjölk
  • 1 1/2 tsk tomatpuré
  • 2 konserver Cannelinibönor (á 410 g)
  • 2 st schalottenlökar
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 10 st salviablad
  • citronsaft, efter smak
  • dill (en rejäl knippe)
  • salt och peppar
  • smör/ olja till stekning

Äts gärna tillsammans med krutonger eller vitlöksbröd!

Hacka lökar och vitlök fint. Stek i kastrull tills de blir mjuka (de ska inte få färg). Lägg i salviabladen och stek ett par minuter till.

Häll av bönorna och rör ner i kastrullen tillsammans med tomatpuré och buljongtärning. Låt steka ihop lite på låg värme innan du häller i mjölk och vatten.

Låt puttra ihop på låg värme ca 10-15 minuter. Häll i lite citronsaft och stavmixa alltsammans till en slät soppa.

Smaka av och klipp ner ordentligt med dill.

Serveras rykande varm! 🙂

IMG_2879IMG_2880IMG_2882

 

 

Lämna en kommentar