På sommaren vill man oftast ha lite fräschare mat, och då passar en lättare fisksoppa perfekt. Här kommer ett supergott recept som dessutom går snabbt att göra!
Här hemma har soppan blivit något av en favorit som äts året runt. Det enda man ska tänka på är att äta den tillsammans med ett riktigt gott bröd!
Tidsåtgång: 45 minuter
ca 5-6 portioner
- 700 g fisk, blandat lax och vitfisk
- 2 st schalottenlökar
- 1 vitlöksklyfta
- 1/2 stor fänkål (ca 170 g)
- 200 g frysta ärtor
- 2 st fiskbuljongtärningar
- salt, peppar och en nypa socker
- en nypa torkad dragon
- färsk dill
- citronsaft från ca 1/2 st liten citron, eller efter smak
- 9 dl vatten
- 2 dl vitt vin
- 4 dl vispgrädde
- 1 dl creme fraiche
- smör till stekning
- gärna ett gott bröd till
Hacka lök och vitlök fint, lägg i en stor kastrull och fräs ett par minuter i rikligt med smör. (de ska bli mjuka, inte få färg).
Tärna fänkålen i cm-stora bitar och fräs tillsammans med löken.
Häll över vatten, grädde, vin, en nypa socker, buljongtärningar och dragon och koka på medelvärme 10 minuter eller tills fänkålen mjuknat något. Häll i ärtor.
Dela fisken i bitar. Stäng av spisen men låt kastrullen vara kvar på plattan. Lägg i fisk, klippt dill, crème fraîche och citronsaft. Låt stå på plattan 5-7 minuter och ta sedan bort kastrullen.
Smaka av med salt och peppar och ev mer citronsaft. Dekorera med några klickar crème fraîche.
Serveras rykande varmt tillsammans med ett gott bröd! 🙂
Varför kan man inte skriva ut receptet?
GillaGilla
Hej Lis! Jag vet inte varför man inte kan skriva ut, men ska försöka lösa det snarast!
Hälsningar
Sabina
GillaGilla
om du markerar och högerklickar
GillaGilla
Tack för info! 😀
GillaGilla
Prova med att trycka Ctrl+P så får du möjlighet att skriva ut.
Jag gjorde så / Jan-Erik
GillaGilla
Tack så mycket för tipset!! Hälsningar Sabina
GillaGilla