Mexikansk bönsallad

IMG_3019

Den här fräscha salladen passar till mycket, och då framför allt till grillat! Den går snabbt att svänga ihop och man kan kombinera den med massa goda tillbehör såsom grillad majskolv, guacamole, picklade grönsaker och mycket mer!

Nedan hittar ni recept på bönsalladen, och imorgon kommer recept på världens godaste guacamole. Håll utkik! 😀

Tidsåtgång: 15-20 minuter

  • 250 g avrunna Cannelinibönor
  • 250 g avrunna svarta bönor
  • 250 g avrunna röda kidneybönor
  • 1 liten grön paprika
  • 1 liten röd paprika
  • 1 1/2 dl frysta majskorn
  • 1 liten rödlök
  • 2 1/2 msk olivolja
  • 2 1/2 msk rödvinsvinäger
  • 1/2 msk strösocker
  • saft från 1/2 lime och 1/3 citron (eller mer efter smak)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 1/2 tsk kummin, mald
  • färsk koriander
  • salt och svartpeppar
  • ev chillipulver och/ eller några droppar tabasco

Öppna bönkonserverna och häll alla bönor i ett durkslag. Skölj med kallt vatten och låt de droppa av ordentligt.

Hacka grönsakerna i små tärningar. Pressa vitlöksklyftan. Lägg alla grönsaker och bönor i en bunke och häll över olja, saft från lime och citron, vinäger, socker och kryddor.

Blanda noga och smaka av med mer citron- eller limesaft och kryddor. Klart! 🙂

IMG_3021IMG_3015IMG_3022IMG_3016IMG_3019

Lämna en kommentar