Ibland har man helt enkelt inte tid (eller lust) för att stå och laga till massa saker i köket. Denna desserten helt helt perfekt för sådana tillfällen! Inspiration till denna kom från ett chokladpuddings-recept som figurerade i senaste numret av Hemmets Journal.
Desserten går inte bara fort att göra (den är klar på ca 5 minuter), den är dessutom ganska nyttig också (om man bortser den vita chokladen… 😉 ). Prova själv! 🙂
Till 1 portion (eller 2 små):
- 1 st ägg
- 1 st banan
- några hallon och björnbär
- 1 krm vaniljsocker
- 20 g vit choklad
Värm ugnen på 250 grader med grillfunktion (övervärme).
Stavmixa bär, banan, ägg och vaniljsocker. Häll i ugnsfasta formar och kör i micro på högsta värme i 1 1/2 minut. Ta ut och låt svalna.
Riv eller hacka chokladen grovt över en plåt med bakplåtspapper. Kör in plåten i mitten av ugnen, ca 45-60 sekunder, tills chokladen fått färg. (OBS! Ha koll på chokladen hela tiden- den bränns vid jättefort!). Låt svalna och strö sedan över desserten.
Dekorera med färska bär och servera!