Världens enklaste pizzadeg! (klar på ca 10 minuter)

IMG_2214

Det här receptet är hämtat från Evelinas kök och ger en snabb och jättetunn pizzadeg!

Det ger 3 mellanstora pizzor (en pizza blir lika stor som en ugnsplåt, ungefär).

Idag är det Ölkorvens dag, och dagen till ära kommer jag att baka en ölkorvspizza. Men recept på denna får ni imorgon! Tills dess får ni hålla tillgodo med pizzadegs-receptet. Välj valfri topping och på ca 30 minuter har du en god middag!

Ugn: 200 grader, varmluftsfunktion

Gräddningstid: ca 15-20 minuter

  • 500 g vetemjöl special
  • 5 tsk bakpulver
  • 5 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 3 dl kallt vatten

Blanda samman alla ingredienser och knåda ca 5 minuter i maskin. Degen är då jättemjuk och fastnar på händerna.

IMG_2207

Ta upp på mjölat bakbord och fortsätt knåda. Ev kan det behövas knådas in lite mer mjöl. Degen skall vara mjuk men inte klibbig.

IMG_2210

Kavla ut och lägg på plåt med bakplåtspapper. Lägg på önskade tillbehör och grädda ca 15-20 minuter, eller tills kanterna har fått en gyllene färg.

Servera!

IMG_2214

En reaktion på ”Världens enklaste pizzadeg! (klar på ca 10 minuter)

Lämna en kommentar