Mangoglass

IMG_2061

Midsommar är över och jag hoppas att alla har haft det bra och ätit mängder med potatis, sill och jordgubbar!

Här kommer ett recept på en läskande mangoglass som kan passa en dag som denna. Hoppas att ni tycker om den! Ha en fortsatt bra söndag! 🙂

  • 300 g mango (utan skal eller kärna)
  • 3 1/2 dl mjölk 3,5%
  • 1/2 st vaniljstång
  • lite salt
  • 1/2 burk kondenserad mjölk (eller mer efter smak)
  • några droppar citron

Koka upp mjölk med vaniljstång. Ta bort från värmen och låt dra 10-15 minuter.

Koka upp mangon så att den blir mjuk. Stavmixa till en slät puré.

Häll i lite salt och kondenserad mjölk i mangopurén medan den fortfarande är varm.

Ta upp vaniljstången och rör ner mjölken i mangon. Låt svalna och kör sedan i glassmaskin enl. instruktioner.

Klart!

IMG_2048

IMG_2049IMG_2045IMG_2057

Lämna en kommentar